Kto platí za priľahlé ploty?

Obsah:

Kto platí za priľahlé ploty?
Kto platí za priľahlé ploty?

Video: Kto platí za priľahlé ploty?

Video: Kto platí za priľahlé ploty?
Video: КОНЕЦ МУЧЕНИЯМ. Трава больше не проблема! 2024, Marec
Anonim

Zákon ukladá zodpovednosť na obe strany, pretože obe strany profitujú z plota. V dôsledku toho, keď plot potrebuje opravu, obaja vlastníci nehnuteľností sa musia podieľať na nákladoch. Ak jedna strana odmietne spolupracovať, druhá strana môže urobiť čokoľvek z nasledovného: Napísať susedovi list s vysvetlením problému s plotom.

Ktorú stranu plota vlastníte?

Vlastníctvo plotu: Kto vlastní ktorý plot? Je pravda, že každý dom vlastní plot na ľavej strane, keď sa naň pozeráte z ulice? Neexistuje žiadne všeobecné pravidlo o tom, či vlastníte plot naľavo alebo plot napravo od svojho pozemku.

Kto platí za priľahlý plot?

10. Čo ak môj sused chce plot, ale ja nie? Zákon hovorí, že vlastníci musia zdieľať náklady na vybudovanie dostatočného deliaceho plotu medzi vašimi nehnuteľnosťami. To znamená, že ak váš sused chce plot, ale vy nie, stále nesiete zodpovednosť za zdieľanie nákladov na jeho výstavbu.

Mali by susedia zdieľať náklady na plot?

Vo väčšine štátov susední vlastníci musia zdieľať náklady na plot. Táto povinnosť nastáva len vtedy, ak je plot neadekvátny alebo ak plot neexistuje. Existujú výnimky: … Ak jeden sused poškodí plot, musí zaplatiť celé náklady na jeho obnovu.

Kto vlastní priľahlé ploty?

Na listine o prevode alebo prevode môže byť uvedené, kto je jej vlastníkom, ale ak nie je v písomnej forme, dávajte pozor na značku T na hraniciach. Stonka 'T' bude sedieť na hranici a vyjde do vašej záhrady alebo pozemku, čo znamená, že plot je vašou zodpovednosťou.

Odporúča: